Allt man behöver veta om tillverkning av vinylskivor


Historik
Vi startade vinyl-pressing-plants.com år 2015. Först var det en enkel katalog över fabriker som tillverkar vinylskivor. Mycket har ändrats sedan den tiden men inte namnet!
Vi började ganska snabbt få kommentarer från olika källor och många av dem hade liknande innehåll. Adam Teski, chefen för The Vinyl Factory Group, sa att det finns både tillverkare och förmedlare i vår katalog och att det är mycket viktigt att dela dem i två olika grupper – de verkliga tillverkarna och återförsäljare.
Vi började med två kategorier – fabriker och mäklare, och till slut kompletterade vi listan med gravörer, matristillverkare, tillverkare av galvaniseringsmaterial, presstillverkare och packare. 
Sedan startade vi en blogg där vi publicerar artiklar om vinylindustrin, historier från tillverkare av vinylskivor osv. Vi har skapat en serie intervjuer med chefer för vinylfabriker över hela världen som heter «7 frågor om vinyltillverkning». Serien omfattar olika tillverkare som alla svarar på samma frågor. Intervjuerna är avsedda för personer med olika bakgrund så de innehåller såväl tekniska frågor som skämtsamma historier.
Vi har också en sida för era vakanser. Om du äger ett företag som tillverkar vinylskivor kan du publicera din vakans här. Till exempel pressningsingenjör.
Är du specialist på vinylindustri och söker jobb kan du ladda upp ditt CV här. 


Idag
Idag har vi den bredaste listan på vinylfabriker och mindre vinylpresserier, förpackningstillverkare, tillverkare av galvaniseringsmaterial, vinylpressar och allt som gäller vinylindustri. Du kan sortera ut alla tillverkarna enligt länder eller välja dem som levererar till Sverige.
Man kan också sortera ut listan enligt olika parametrar så du kan lätt hitta en passande plats för att beställa det du behöver: provpressning, vinylmastering, pressning med halverad hastighet, konvolut, skivetiketter osv. Man kan beställa vinylskivor av alla möjliga storlekar och former, färgade vinylskivor, vinylskivor med bilder på, tunga vinylskivor, flexisinglar osv.
De flesta företagen på vår lista erkänner vinylskivor av hög kvalitet. Är du inte säker på något exakt företag kan du hitta både positiv och negativ feedback på dess sida. 
Har du varit i kontakt med några av företagen så dela gärna med sig av dina erfarenheter.

För dig som är
Vinylsamlare, audiofil, för dem som gillar varmt och vintage ljud eller helt enkelt ljud av hög klvalitet, för Dj:ar, musiker och musikband som vill trycka sin musik på vinyl, musikproducenter, skivmärken, vinylbutiker, för dem som vill starta en ny tillverknig och producera vinylskivor.
Om du ser att informationen om något företag är gammaldags eller fel skriv gärna till oss.
Om du har din egen tillverkning av vinylskivor lägg gärna till informationen om den på listan.
Om du är intresserad av tillverkningsprocessen så hittar du mycket nyttig information på vår sida. Prenumerera gärna!
Känn dig fri att kontakta oss om alla möjliga förslag om att förbättra vår service.
Tack ska du ha!

Subscribe to our news